Bétera Històrica Noir

Bétera estrena festival de novel·la, centrat en la combinació del gènere negre i l’històric: Bétera Històrica Noir. L’esdeveniment presenta un ventall d’activitats que inclouen presentacions de llibres, tallers literaris i la celebració del 1er Concurs de Relat Curt.

Bétera Històrica Noir tindrà lloc a Casa Nebot els dies 22, 23 i 24 de novembre.

El programa complet es pot seguir a la web del festival. La primera jornada comptarà amb la participació de Joaquín Camps, que presentarà La silueta del olvido, premi Azorín de novel·la 2019. El segon, a més de la impartició d’un taller de relat històric adreçat a joves, Carlos Bardem presentarà Mongo Blanco, la seua darrera novel·la ambientada en el comerç atlàntic d’esclaus. El festival tancarà les portes el diumenge 24 amb més presentacions i taules de debat.

Bétera Històrica Noir inclou una novetat destacada, com és la convocatòria del 1er Concurs de Relat Curt. Es podran presentar originals en dues categories, dins del gènere històric noir, una de les quals per a joves amb edats compreses entre els 16 i els 18 anys.

L’acció haurà d’estar situada, totalment o parcial, a Bétera, amb referències al Castell o a la Festa de les Alfàbegues.

Els treballs s’han de lliurar a través del formulari habilitat a la web del Festival. Els premis del Concurs de Relat Curt es lliuraran en la segona edició de Bétera Històrica Noir, l’any 2020.