Bétera commemorarà el 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, amb la ja tradicional Processó Cívica de la vespra i nombroses activitats que tindran lloc el cap de setmana anterior. De fet, els dies 4, 5 i 6 d’octubre el passeig de l’Albereda s’omplirà d’un gran Mercat Medieval amb més de 80 activitats.

La Processó Cívica començarà el 8 d’octubre a la Casa Nebot, a les 19.30. Formaran el seguici manifestacions de cultura popular com tabals i dolçaines, gegants, encapçalats pel rei En Jaume i la reina Violant d’Hongria, i dansa de nanos. També participen de la Processó, que obre pas a la Reial Senyera, les comissions falleres de Bétera i les obreres i majorals 2020, que la clouran a l’Albereda amb l’encesa dels coets de luxe. En acabant hi haurà mascletà nocturna a les 21.30, a càrrec de la Pirotècnica Ricardo Caballer, i fi de festa amb l’orquestra Seven Crashers a les 23.30.

De la seua banda el Mercat Medieval s’inaugurarà a les 17.00 el divendres anterior, 4 d’octubre, i durà a terme més de 80 activitats durant tot el cap de setmana. Destaquen tallers, espectacles de carrer, desfilades, recreacions històriques… tot amenitzat amb música i parades de menjar per a recuperar forces. Les activitats i l’horari exacte de cadascuna es poden seguir en els següents documents (I i II).