És la primera vegada des de l’any 1957 que Bétera es queda sense les seues festes majors.

Després d’una reunió telemàtica de l’alcaldessa Elia Verdevío i el regidor de Festes, Manuel Pérez, amb les Obreres 2020 i els Majorals 2020 i 2021 es va decidir, pel bé comú dels veïns no celebrar les festes de 2020 i traslladar-les a l’any 2021.

El pressupost per a les festivitats d’aquest any es farà servir per alleujar els efectes de la Covid-19 en àrees com els Serveis Socials i el Pla d’Ocupació Local.

Les Obreres de 2020 han volgut transmetre un missatge de suport i ànim al poble de Bétera en aquests moments tan difícils.

“El nostre suport més incondicional per a tots els afectats per aquesta pandèmia. Aviat tornarem a estar junts gaudint de la millor festa del món. Molta força per a tots, perquè tot açò passarà”.
Alba, Paula, Madeleine y Manoli (Obreres 2020)

Els Majorals han afegit que “La decisió d’ajornar a l’any següent les festes de Bétera és una decisió dura però necessària pel bé de la festa, però sobretot per la salut de la gent“.

Des de la Penya Vol Lliure, l’Associació Amics de l’Coet i l’Associació Els Fogoners 1.5 han declarat que «És una decisió que mai imaginàvem que haguéssim de donar, i menys en els temps que vivim, però la realitat és la que hi ha i la salut de les persones i els veïns, en aquest cas del nostre poble, està per damunt de qualsevol esdeveniment ».

Tot i la suspensió de la festa, l’Ajuntament ha decidit continuar amb el cultiu de les Alfàbegues, que van ser plantades quan va començar la crisi com senyal d’identitat de Bétera.