El Castell de Bétera

Un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, el Castell de Bétera presenta de nou, després diversos treballs de restauració, el seu aspecte original. Aquesta impressionant fortalesa condensa i simbolitza bona part de la història de Bétera.

Aquesta actuació ha estat cofinançada per la Unió Europea mitjançant el Programa Operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb la finalitat de protegir, conservar i recuperar el patrimoni cultural valencià.

Les obres dirigides a la restauració del castell van derivar aviat en un altre tipus de projecte, ja que es van trobar nombroses troballes arqueològiques que van incrementar notablement el valor patrimonial i històric del castell. D’aquesta manera, el que en principi va suposar una simple restauració s’ha convertit en un gran estudi arqueològic on predominen la recuperació patrimonial i la consolidació d’estructures originals.

Entre les troballes al castell, les més antigues corresponen al període del Bronze Final, encara que també s’han trobat restes de l’art ibèric (S. IV i V aC), de l’ocupació andalusina (S.XI), del període almohade (S . XIII) i de la conquesta cristiana (S. XIV).