Visites teatralitzades Bétera

Ja s’han iniciat les visites teatralitzades pel nucli històric de Bétera. Una activitat divertida per a tota la família i una manera diferent de descobrir la història de Bétera i dels seus indrets més singulars. La darrera visita del primer cicle de rutes es fa el 29 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, del qual donarem més detalls.

Es tracta de visites teatralitzades participatives que tenen com a fil conductor la cerca d’espais de rodatge que fa un famós director de cinema. Per a realitzar la pel·lícula que transcorre en diferents moments històrics, necessita provar algunes escenes i comprovar com quedarien sobre els indrets seleccionats. El seu grup de col·laboradors, i també el públic participant, han d’ajudar a teatralitzar algunes escenes que el director anirà plantejant. Per això els participants reben una mica de vestuari, atrezzo i uns texts.

Les escenes de rodatge es corresponen amb diferents èpoques de la història de Bétera: ibera, romana, medieval musulmana, moderna i contemporània. Cadascun d’aquests períodes es representarà a partir d’escenes apòcrifes basades en la història de Bétera i les proves de rodatge tenen lloc en localitzacions relacionades amb el moment històric.

L’activitat té una durada total de 1 hora 30 minuts i durant el recorregut es pot conèixer Bétera passejant pels seus carrers i visitant indrets com l’Albereda, la plaça del Sol, la plaça de l’Església, plaça del Mercat i la plaça del Castell.

Una divertida visita, apta per a tots els públics,  que atrapa des del primer moment i que uneix perfectament la història amb el teatre, una magnífica forma per a aprendre divertint-se o divertir-se aprenent.